2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

DGASPC Olt continuă să angajeze asistenţi maternali. Au fost încadraţi doar şase din cei 20 căutaţi

- Advertisement -

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt continuă să angajeze asistenţi maternali prin proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care este partener. Până acum, au fost încadrate doar şase persoane dintr-un total de 20 câte sunt căutate, iar alte două trebuie să înceapă cursurile de instruire.

Încă de la începutul anului trecut, DGASPC Olt, în calitate de partener în proiect, şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Copii şi Adopţie, în calitate de beneficiar, desfăşoară o campanie de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în judeţul Olt, care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti.

Iar din 1 ianuarie 2020 şi până în prezent au fost depuse la sediul DGASPC Olt nu mai puţin de 34 de cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în judeţul Olt care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti şi, dintre acestea, 28 au fost evaluate, iar şase sunt în curs de evaluare. Din cele 28 de persoane ale căror cereri au fost evaluate, şase au fost angajate, două urmează să înceapă cursurile de asistenţi maternali profesionişti, iar 20 de cereri au fost respinse.

Evaluările la domiciliu a persoanelor ce vor să fie asistenţi maternali au fost reluate, anunţă DGASPC. „Începând din luna mai 2020, DGASPC Olt a reluat evaluările la domiciliu a persoanelor care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti, iar următorul curs de formare iniţială în profesia de asistent maternal profesionist se va desfăşura în perioada 24 iunie – 3 iulie. În cursul lunii iunie, DGASPC Olt a informat patru primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se arată într-un comunicat remis de instituţie. 

Întrucât în anul 2020 obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, iar în perioada ianuarie – iunie 2020 au fost angajați șase dintre aceștia, DGASPC Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249.412.692, telefon nr. 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali profesionişti, mai transmit reprezentanţii DGASPC Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți