11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dincă, la Tribunalul Olt. Apărătorii familiei Luizei contestă vânzarea maşinii cu care fetele au fost răpite

- Advertisement -

Familia Luizei Melencu, una dintre cele două fete răpite şi omorâte de caracaleanul Gheorghe Dincă, împreună cu avocaţii lor, au făcut o nouă solicitare la Tribunalul Olt, aceea de opri procedura de valorificare a două autovehicule care îi aparţin bărbatului. Pe lângă cele două fapte, Dincă mai este acuzat de procurorii DIICOT că a sechestrat-o şi violat-o pe Luiza, la fel cum a făcut şi cu Alexandra Măceşanu. Ambele tinere au fost ucise, iar mai apoi cadavrelor lor au fost arse, spun anchetatorii.

Marţi, Dincă a fost adus din nou în faţa magistraţilor olteni, pentru a judeca cererea făcută de apărătorii familiei Luizei, prezentă şi ea la Palatul de Justiţie.

Autoritatea Naţională de Administrare a Bunurilor este cea care a scos la licitaţie autoturismul şi autoutilitara deţinute de Gheorghe Dincă, motivul fiind aceala de a recupera cheltuielile judiciare pe care bărbatul trebuie să le achite în procesul în care a fost trimis în judecată. Autoturismul, respectiv Renault Megane, pe care Dincă îl folosea ca să facă curse ilegale de ocazie, este şi cel cu care cele două fete au fost răpite şi duse de bărbat la locuinţa sa de pe strada Craiovei, nr. 169, acolo unde, după ce au trecut prin chinuri groaznice, au fost omorâte de acesta, iar mai apoi trupurile lor incendiate. Maşina a fost scoasă la vânzare având un preţ de pornire de doar 1.033 lei, iar autoutilitara, de 5.067 lei. Se menţionează că vehiculele sunt nefuncţionale, interiorul lor fiind deteriorat. Licitaţia deja a fost câştigată de o persoană din Drăgăneşti Olt, localitate în care acestea sunt şi depozitate, urmând a fi predate.

Însă, familia Luizei consideră de neacceptat ca o probă importantă în dosarul „Caracal” să fie înlăturată. „Doamna avocat a aflat şi a făcut contestaţie pentru a stopa licitaţia de vânzare a maşinii cu care a răpit fetele. Să vedem ce se va întâmpla acum. Posibil că acolo încă mai sunt probe, care nu au fost prelevate, iar dacă dosarul s-ar întoarce înapoi la procurori, acest autoturism ar fi o probă solidă în dosar. Părerea mea este că nu trebuia scoasă la licitaţie. Nu ştiu ce aşteptări să mai am, de la început acest dosar a tot fost muşamalizat, dar împreună cu apărătorul meu nu ne vom lăsa până nu vom scoate adevărul la iveală, până la cel mai mic amănunt. Dosarul a fost făcut cu picioarele. Nu s-a dorit a se şti ce s-a întâmplat şi nu se vrea”, a declarat Monica Melencu, mama Luizei, cea care la jumătatea lunii aprilie a anului trecut avea să dispară.

În faţa Tribunalului Olt a fost din nou şi bunica Luizei, care a reacţionat iarăşi la vederea autospecialei care l-a adus pe Gheorghe Dincă de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova: „Scârba dracu’! Să putrezeşti în închisoare! Unde mi-ai dus copilul pe care l-am crescut 18 ani?”.

Cel puţin în cazul uneia dintre fete, respectiv a Luizei, bărbatul a mai avut un complice, pe Ştefan Risipiţeanu, arestat şi el în decembrie 2019 după ce a fost acuzat că a violat-o. Dincă avea să fie încarcerat încă de la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, la câteva zile după ce a răpit-o, sechestrat-o, violat-o şi omorât-o şi pe Alexandra Măceşanu, aşa cum procurorii DIICOT îl acuză.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți