22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţiştii din Olt, percheziţii la primării şi şcoli din ţară

- Advertisement -

22 de percheziţii sunt desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt în zece judeţe din ţară, cercetările fiind efectuate într-un dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Primării şi şcoli din judeţele Bihor, Mehedinţi, Vâlcea, Timiş, Arad, Călăraşi, Vaslui, Caraş Severin, Maramureş şi Mureş sunt vizate de oamenii legii la descinderi, instituţiile statului achiziţionând mobilier urban de la mai multe firme „tip fantomă”, evidenţa contabilă a operaţiunilor care nu erau reale fiind ţinută de o societate comercială cu sediul în Drăgăneşti Olt.

„În fapt, în perioada 2012 – 2016, o societate comercială cu sediul în orașul Drăgănești Olt ar fi înregistrat în evidența contabilă operațiuni nereale, constând în achiziții de mobilier urban (bănci stradale, pubele, casete luminoase) de la 14 societăți comerciale cu un comportament fiscal «tip fantomă». Astfel, societatea s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat, în sumă de aproximativ 550.000 de lei”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sursa citată mai arată că reprezentantul firmei din Drăgăneşti Olt ar fi emis facturi de livrare a bunurilor către 22 de beneficiari din țară, existând suspiciuni că acestea nu ar fi fost livrate în totalitate, deși plățile au fost făcute către furnizor.

În total, 23 de persoane urmează a fi conduse la sediul Poliției, pentru a fi audiate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți