8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Maşina cu care Dincă le-a răpit pe fete nu va mai fi vândută

- Advertisement -

Magistraţii Tribunalului Olt s-au pronunţat miercuri cu privire la contestaţia pe care apărătorii familia Luizei Melencu au formulat-o pentru a stopa valorificarea la licitaţie a autoturismului Renault Megane deţinut de Gheorghe Dincă, cu care a răpit-o pe tânără, dar şi pe Alexandra Măceşanu, ambele fete fiind apoi sechestrate, violate, omorâte, iar trupurile lor incendiate de acesta, aşa cum precizează procurorii DIICOT. Maşina este o probă importantă în procesul în care Dincă a fost trimis în judecată, iar judecătorii au dispus ca aceasta să nu mai fie vândută.

Decizia instanţei de judecată olteană este definitivă.

„Prin încheierea de azi, instanţa a admis contestaţia şi a dispus ca bunul mobil autoturism Renault să nu fie valorificat. Definitivă”, a spus Gabriel Arabelea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.

Autoritatea Naţională de Administrare a Bunurilor este cea care a scos la licitaţie autoturismul, dar şi autoutilitara, care de Gheorghe Dincă, motivul fiind aceala de a recupera cheltuielile judiciare pe care bărbatul trebuie să le achite în procesul în care a fost trimis în judecată. Autoturismul, respectiv Renault Megane, pe care Dincă îl folosea ca să facă curse ilegale de ocazie, este şi cel cu care tinerele au fost răpite şi duse de bărbat la locuinţa sa de pe strada Craiovei, nr. 169, acolo unde, după ce au trecut prin chinuri groaznice, au fost ucise de el, iar mai apoi le-a ars trupurile. Maşina a fost scoasă la vânzare având un preţ de pornire de doar 1.033 lei, iar autoutilitara, de 5.067 lei. S-a menţionat că vehiculele sunt nefuncţionale, interiorul lor fiind deteriorat, licitaţia deja a fost câştigată de o persoană din Drăgăneşti Olt, localitate în care acestea sunt depozitate şi urmau a fi predate.

Cu autoturismul Renault nu se va mai întâmpla acum acest lucru, familia Luizei fiind aceea de a nu mai fi vândută, considerând-o probă importantă în dosarul „Caracal”. „Doamna avocat a aflat şi a făcut contestaţie pentru a stopa licitaţia de vânzare a maşinii cu care a răpit fetele. Să vedem ce se va întâmpla acum. Posibil că acolo încă mai sunt probe, care nu au fost prelevate, iar dacă dosarul s-ar întoarce înapoi la procurori, acest autoturism ar fi o probă solidă în dosar. Părerea mea este că nu trebuia scoasă la licitaţie. Nu ştiu ce aşteptări să mai am, de la început acest dosar a tot fost muşamalizat, dar împreună cu apărătorul meu nu ne vom lăsa până nu vom scoate adevărul la iveală, până la cel mai mic amănunt. Dosarul a fost făcut cu picioarele. Nu s-a dorit a se şti ce s-a întâmplat şi nu se vrea”, a declarat Monica Melencu, mama Luizei, marţi în faţa instanţei de judecată oltene unde magistraţii au analizat contestaţia.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți