10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei candidaţi eliminaţi de la a doua probă scrisă a Bacalaureatului

- Advertisement -

Absolvenţii de liceu din judeţul Olt au susţinut miercuri cea de-a doua probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat. A fost proba obligatorie a profilului, iar elevii de clasa a XII-a au dat proba la matematică sau istorie. Trei dintre liceeni au fost scoşi din examen pentru că au fost prinşi copiind sau au încercat să copieze.

2.915 candidaţi s-au înscris pentru a susţine proba obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului, însă s-au prezentat 2.732, diferenţa de 183 absentând din diverse motive.

În continuare, examenul maturităţii continuă să se desfăşoare în condiţii speciale, având în vedere prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, n-au existat candidați care au avut temperatura peste 37,3 grade Celsius la intrarea în sala în care au susţinut a două probă scrisă.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă, trei candidați au fost eliminaţi din centrele de examen în care dădeau proba obligatorie a profilului, respectiv Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian” Slatina, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Scorniceşti şi Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia. Acum, liceenii nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc joi, 25 iunie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea sau echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5, cel puțin, la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6, cel puțin, la probele scrise. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. La fel ca la Evaluarea Naţională, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenului național de Bacalaureat cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 08:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți