9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt a alocat 1,7 milioane de lei pentru biserici şi mănăstiri din judeţ

- Advertisement -

Consiliul Judeţean (CJ) Olt a alocat, joi, suma de 1,7 milioane de lei pentru 298 de biserici şi mănăstiri din judeţ, care au depus solicitări de fonduri, potrivit preşedintelui forului, Marius Oprescu.

Cea mai mare sumă, 102.400 de lei, a fost alocată pentru Aşezământul Buna Vestire din comuna Grădinari, acolo unde funcţionează o şcoală pentru fete de gimnaziu şi liceu, care în afara pregătirii şcolare de bază, oferă şi cursuri de bucătărie, patiserie, croitorie şi infirmerie.

Mănăstirile Mâineşti, Clocociov, Strehareţ au primit câte 11.000 de lei, pentru Catedrala Episcopală din Slatina a fost alocată suma de 37.000 lei, iar pentru celelalte biserici din judeţul Olt au fost alocate sume între 5.300 lei şi 3.200 lei.

Fondul destinat unităţilor de cult în acest an a rămas la acelaşi nivel ca şi în anul precedent, iar alocările s-au făcut în funcţie de solicitări, pentru diferite lucrări sau proiecte sociale derulate de biserici şi mănăstiri.

„Sumele au fost acordate în funcţie de cereri şi de un ghid aprobat anterior, conform prevederilor din Legea cultelor. Suma alocată în total a rămas la nivelul celei alocate anul trecut”, a spus Marius Oprescu. 

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți