10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bilanțul infecțiilor cu virusul COVID-19 ajunge la 192 în județ

- Advertisement -

Chiar dacă grupul de Comunicare Strategică a raportat cu un singur caz de Coronavirus mai mult față de ziua anterioară în Olt, specialiștii Direcției de Sănătate Publică, printr-un comunicat remis de reprezentanții Prefecturii, anunță că numărul acestora este mai mare cu șase față de comunicarea precedentă, așadar bilanțul infecțiilor cu virusul COVID-19 ajunge la 192 în județ.

Potrivit informațiilor oficiale, printre cele șase îmbolnăviri noi cu SARS-CoV-2 sunt cinci persoane care s-au prezentat la spital cu simptomatologie specifică virusului, una dintre ele fiind un angajat al societății TMK Artrom de pe platforma industrială a municipiului Slatina, iar o persoană este un contact direct al unei asistente de la Spitalul Orășenesc Corabia confirmat anterior.

Din totalul celor 192 de persoane confirmate, 122 au fost declarate vindecate și externate din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate, alte 60 fiind în continuare internate în spital, pentru terapie. Din păcate, de la începutul pandemiei de Coronavirus, în Olt s-au înregistrat și zece decese ale unor persoane confirmate pozitiv cu virusul, toate acestea având și alte comorbidități. Ultimul deces este al infirmierei de 48 de ani, de la Secția Medicină Internă a unității medicale din localitatea de la malul Dunării, care avea ca boli asociate hipertensiune arterială gradul II, obezitate și diabet zaharat și cea de la care a izbucnit focarul de la Spitalul Corabia. Aceasta a murit pe 21 iunie la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 în care sunt tratați pacienții confirmați cu virusul, fiind internată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

În continuare avem şi 2.739 de persoane aflate în izolare la domiciliu, aproape 1.900 dintre acestea fiind verificate de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali dacă respectă măsura autoizolării, care este obligatorie. Însă, în urma controalelor, două au fost amendate de poliţişti cu 3.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55 din 2020. Pe lângă persoanele aflate în izolare la domiciliu, mai sunt 21 în carantină instituţionalizată în centrele special amenajate în judeţ.

Autorităţile locale mai transmit că de la începutul pandemiei de SARS-CoV-2 s-au recoltat şi 4.118 probe pentru depistarea virusului, 68 de teste fiind realizate în ultima zi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți