Încă doi absolvenți de gimnaziu din Olt au obținut media 10 la Evaluarea Națională

Numărul absolvenților de clasa a VIII-a din județul Olt care au obținut la Evaluarea Națională note mai mari sau egale cu 5 a crescut în urma soluționării contestațiilor depuse după afișarea rezultatelor parțiale ale examenului. Inclusiv al elevilor de gimnaziu care au obținut media 10. Dacă inițial erau 25 de absolvenți cu această medie, ca urmare a rezolvării contestațiilor numărul acestora a crescut cu doi.

Astfel, sunt 27 de elevi în total care au încheiat ciclul gimnazial și în urma susținerii examenului de Evaluare Națională au obținut media 10, având la ambele probe scrise – limba și literatură română și matematică – aceeași notă de 10.

Cei doi elevi care în urma soluționării contestațiilor au obținut media finală 10 la Evaluarea Națională sunt de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” din municipiul Slatina. Unul dintre ei a contestat nota de 9,15 care a luat-o la matematică, după recorectarea lucrării obținând 10, iar celălalt a fost nemulțumit de nota 9,90 pe care a avut-o la limba și literatura română, iar ca urmare a soluționării contestației a luat 10. Fiecare dintre cei doi a obținut la cealaltă disciplină la care au susținut examen tot nota 10.

Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina trece așadar pe primul loc la nivelul județului Olt cu cele mai multe medii de 10 obținute la Evaluarea Națională, respectiv șase, fiind urmată de Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina – cinci, Școala Gimnazială „Gheorghe Magheru” Caracal – trei, Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina – două, Școala Gimnazială 2 Caracal – două, Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” Balș – două, Liceul cu Program Sportiv Slatina – una, Școala Gimnazială „Ştefan Protopopescu” Slatina – una, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal – una, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia – una, Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu” Corabia – una, Liceul Tehnologic Vitomireşti – una şi Şcoala Gimnazială Traian – una.

Cătălin FIRCOIU   

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<