6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendii devastatoare în comunele Gârcov și Osica de Jos

- Advertisement -

Două incendii puternice au distrus, sâmbătă, două anexe gospodărești, o locuință și un garaj în comunele Gârcov și Osica de Jos, la fața locului fiind nevoie de intervenția pompierilor olteni. În urma cercetărilor, salvatorii ISU au stabilit cauza probabilă a izbucnirii incendiilor ca fiind scurtcircuitul electric.

În comuna Gârcov, echipajele de pompieri din cadrul Gărzii Vișina, Detașamentului Caracal și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Giuvărăști au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească și propagat la o locuință.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că la sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la acoperișurile anexei și la bunurile din interior și la acoperișul casei, iar pentru stingerea focului și îndepărtarea efectelor negative pompierii au acționat mai bine de trei ore.

„În urma incendiului au ars acoperișul casei, pe circa 100 de metri pătrați, acoperișul anexei pe circa 100 de metri pătrați, obiecte de uz casnic și gospodăresc, electronice și electrocasnice. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau cu improvizații”, a spus reprezentantul ISU.

Un garaj și o anexă gospodărească au ars, sâmbătă după-amiază, în comuna Osica de Jos, în urma unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, tot din cauza unui scurt circuit electric.

Pentru lichidarea consecințelor evenimentului au acționat pompierii de la Garda Osica de Sus, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.

„Militarii au acționat aproximativ o oră și jumătate, pentru stingerea incendiului și îndepărtarea efectelor negative. Au ars un garaj, cu suprafața de aproximativ 25 de metri pătrați și o magazie în care erau depozitate circa trei tone de lemne”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți