5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pompier din cadrul ISU Olt, confirmat cu virusul SARS-CoV-2

- Advertisement -

Sunt tot mai mulți angajați din prima linie confirmați cu noul Coronavirus, iar după cadrele medicale de la spitalele din Slatina, Caracal, Corabia, Serviciul Județean de Ambulanță Olt, Substația Corabia al aceluiași serviciu, chiar și polițiști, duminică a fost pozitivat și un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Este primul caz de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrat la nivelul ISU, militarul diagnosticat cu virusul participând la intervențiile pompierilor. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au fost informați cu privire la îmbolnăvirea de la nivelul instituției Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, toți contacții apropiați urmând a fi testați pentru depistarea COVID-19. Din primele informații, militarul ISU este asimptomatic, în prezent primește tratament de specialitate, fiind internat în spital, și ar fi intrat în contact cu nu mai puțin de 27 de colegi, care acum sunt izolați la domiciliu, iar acestora urmează a le fi recoltate probe pentru a afla dacă vreunul dintre ei a mai contractat sau nu virusul.

„În data de 28 iunie, la nivelul ISU Olt s-a înregistrat primul caz de infectare cu COVID-19, a unui cadru care își desfășoară activitatea în plan operativ și au fost luate măsuri de protecție, conform protocoalelor medicale. În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați (conform definiției de caz). Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției”, a spus Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al inspectoratului.

Încă de la începutul pandemiei de Coronavirus, ISU Olt a adoptat măsuri speciale pentru protecția personalului, iar la nivelul tuturor celor șapte subunități din județ au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent. „Manifestăm o preocupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate COVID-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție”, a adăugat reprezentantul ISU.

Potrivit unor surse, pompierul oltean ar face parte din ultimul lot de 24 de persoane care au fost pozitivate cu SARS-CoV-2, în ultima zi, fiind se pare contact direct al unuia dintre cazurile confirmate anterior cu virusul.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți