13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Băiat de 10 ani, din Slatina, salvat de la înec

- Advertisement -

Pompierii slătineni au avut parte, luni după-amiaza, de o misiune contracronometru care a fost încheiată cu succes, aceștia salvând de la înec un băiat de 10 ani, din municipiul Slatina, ce era în pericol de înec pe râul Olt.

Minorul se afla în apă, la o distanță de 500 de metri de podul rutier de peste Olt spre Barajul Moșteni, undeva în dreptul Dealului Grădiște, alarma fiind dată în jurul orei 13:00.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că în cel mai scurt timp au fost direcționate spre zona indicată două autospeciale de primă intervenție, o barcă cu motor, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD, o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță, dar și echipaje de la poliție și jandarmerie.

„Copilul, în vârstă de 10 ani, a fost găsit la aproximativ 100 de metri de mal. Acesta se afla la suprafața apei, dar nu mai putea ajunge în siguranță pe uscat. Cu ajutorul bărcii cu motor, pompierii l-au salvat pe copil, acesta fiind preluat de echipajele medicale”, a spus reprezentantul ISU.

Sursa citată a adăugat că băiatul nu prezenta urme vizibile de traumă, avea temperatura corpului normală, însă avea dureri la umărul drept. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru efectuarea de investigații medicale amănunțite.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți