15.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţiştii rutieri, acţiune cu mascaţii în oraşul Balş şi comunele învecinate

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului Rutier, sprijiniţi de cei din Balş şi luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Olt, au desfăşurat o acţiune în trafic, în vederea reducerii riscului rutier. Razia oamenilor legii s-a desfășurat în week-end în orașul Balș și comunele arondate, în urma acesteia fiind reţinute 15 permise auto, dintre care 12 pentru conducerea unui autoturism în stare de ebrietate.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că polițiștii rutieri, împreună cu mascaţii, au fost prezenți sâmbătă în trafic cu scopul de a preveni producerea accidentelor prin disciplinarea conducătorilor auto și conștientizarea acestora asupra riscurilor la care se expun încălcând legislația rutieră.

În urma abaterilor constatate, oamenii legii au reținut 15 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce. Dintre acestea, 12 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru depășirea vitezei legale admisă pe un sector de drum cu mai mult de 50 kilometri pe oră și două pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare. Printre şoferii băuţi lăsaţi fără permisul auto este şi un bărbat de 49 de ani, care conducea un autoturism pe Drumul Județean 643 A, în comuna Vulpeni. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,46 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii rutieri au retras patru certificate de înmatriculare,pentru nerespectarea condițiilor efectuării inspecției tehnice periodice.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți