Prim-ministrul Ludovic Orban, vizită de lucru în judeţul Olt. Doi miniştri din cabinetul său, alături de el

Ludovic Orban, prim-ministrul României, împreună cu alţi doi miniştri din cabinetul său, vor fi prezenţi marţi, în Olt, unde vor efectua o vizită de lucru. Premierul este aşteptat să sosească în judeţ încă de la primele ore ale dimineţii.

Prim-ministrul Orban îi va avea alături de el pe Lucian Nicolae Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, şi Virgil Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

În primul rând, Ludovic Orban şi cei doi miniştri vor face o vizită pe şantierul Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti. Tronsonul II, cu două loturi, şi tronsonul III al şoselei de mare viteză va tranzita judeţul Olt, iar premierul şi miniştrii Bode şi Popescu vor să se asigure dacă lucrările începute deja sunt în grafic.   

Tronsonul II al drumului expres porneşte de la graniţa dintre judeţele Dolj şi Olt şi se termină la ieşirea din Slatina către Valea Mare, la intersecţia cu Drumul Naţional 65 – European 574. Are o lungime de aproximativ 40 de kilometri şi traversează teritoriile administrative ale localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina şi Valea Mare. De asemenea, acest tronson cuprinde şi construcţia variantelor ocolitoare ale oraşului Balş şi municipiul Slatina.

Tronsonul III al şoselei de mare viteză are o lungime de aproape 32 de kilometri şi face legătura cu judeţul Argeş. Porneşte de la ieşirea din municipiul Slatina spre comuna Valea Mare şi va tranzita localităţile Valea mare, Priseaca, Scorniceşti, Optaşi Măgura, Tătuleşti şi Coloneşti. La sfârşitul săptămânii trecută, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţată că a fost desemnat şi câștigătorul pentru proiectarea și execuția Tronsonului III al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești. 

Vizita de lucru a lui Orban şi miniştrii Lucian Bode şi Virgil Popescu pe şantierele drumului expres este programată cu începere de la ora 09:00. În ultimele şapte luni, premierul Ludovic Orban a mai vizitat de două ori judeţul Olt pentru a vedea stadiul lucrărilor la şoseaua de mare viteză, ultima oară fiind la începutul lunii februarie 2020 când a observat cum se lucrează pe şantierul centurii de ocolire a oraşului Balş.

O oră şi jumătate mai târziu, prim-ministrul României şi colegii săi liberali sunt aşteptaţi la Alro Slatina, pentru a marca împlinirea a 55 de ani de la înfiinţarea uzinei de aluminiu pe platforma industrială a municipiului. Întrevederile şi discuţiile cu reprezentanţii companiei încep la ora 10:30 şi se vor încheia undeva în jurul orei 13:30.

Cătălin FIRCOIU

Un comentariu la „Prim-ministrul Ludovic Orban, vizită de lucru în judeţul Olt. Doi miniştri din cabinetul său, alături de el

  • Premierul Ludovic Orban vine la Alro Slatina sa ofere din bugetul de stat, 40 milioane Euro, celor care au tras sforile, ca el să fie Numit în functia de Prim Ministru al Romaniei.

    Alro Slatina pe perioada Pandemiei înregistrează în real, cel mi mare profit pe tonă de Aluminiu, de la înființarea societății, în 1965, pana in prezent, datorită scăderi prețuluia Energie Electrică, de la 290 lei pe MW/h, cat era in Februarie 2020 la sub 150 lei MW/h, cât este din Martie 220, de la Instaurarea Stării de Urgenta , stiut fiind faptul ca pretul energiei are o pondere foarte mare in pretul de productie al aluminiului Electrolitic.

    Dar Alro, nu a vandut niciodata Aluminiu Electrolitic, ci produse de Aluminiu, cu valoare adăugată mare.

    DE PESTE 10 ANI, Profitul ALRO este Sifonat de Firme Capuse, create de Mafia Bolșevică, ce a pus mâna in 2001 pe Uzina de Aluminiu din Slatina.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<