3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Situaţie epidemiologică în Olt. 80 de persoane depistate cu Coronavirus, încă în spital

- Advertisement -

De la o zi la alta, situaţia epidemiologică privind numărul persoanelor din judeţul Olt care sunt diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 este într-o continuă schimbare. În prezent sunt confirmate 223 de cazuri, însă peste 130 dintre persoanele pozitivate cu Coronavirus s-au vindecat şi au fost externate din spitalele în care s-au aflat internate pentru terapie. Totuşi, 80 de persoane diagnosticate cu virusul chinezesc încă sunt spitalizate.

Concret, datele transmise Prefecturii Olt de specialiştii Direcției de Sănătate Publică Olt, dintre cele 223 de persoane infectate cu COVID-19, 133 s-au însănătoşit şi s-au externat din spital, internate fiind alte 80. Din păcate, judeţul înregistrează şi zece decese din cauza virusului, însă toate aceste persoane aveau şi comorbidităţi.

Totodată, încă avem şi 2.354 de persoane aflate în izolare la domiciliu, majoritatea dintre acestea fiind verificate de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali dacă respectă măsura autoizolării, care este obligatorie. Însă, în urma controalelor, una a fost amendată de poliţişti cu 1.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55 din 2020. Pe lângă izolaţii la domiciliu, mai sunt 14 persoane în carantină instituţionalizată în centrele special amenajate în judeţ.

Reprezentanţii Prefecturii Olt mai arată că de la începutul pandemiei de Coronavirus s-au recoltat şi 4.193 de probe pentru depistarea virusului, 54 de teste fiind efectuate doar în ultimele 24 de ore.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți