19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Constructorul italian care ar trebui să repare podul rutier de peste râul Olt a cerut în instanţă rezilierea contractului

- Advertisement -

Podul rutier de peste râul Olt s-ar putea să nu intre prea curând în reparaţii, după ce firma italiană care a câştigat licitaţia pentru executarea lucrărilor a tot cerut amânări în privinţa începerii acestora, iar acum a solicitat în intanţă rezilierea unilaterală a contractului. Anunţul a fost făcut marţi, la Slatina, de Lucian Bode, ministrul Transporturilor.     

Constructorul italian este unul neserios, care a invocat pandemia de Coronavirus şi starea de urgenţă pentru a nu începe lucrările de reparaţii la Podul Olt, a spus ministrul Bode, care a precizat că firma a fost şi penalizată cu un milion de lei.

„Din păcate, avem parte de un contructor neserios, care mai întâi a invocate pandemia, starea de urgență, a solictat amânări peste amânări. Noi am emis ordinul de începere a lucrărilor adicente, pentru a putea începe efectiv lucrările la podul rutier. Nu s-a făcut nimic, le-am emis o factură de penalități de un million de lei, iar în acel moment s-au dus în instanță și au cerut rezilierea unilaterală a contrcatului. Bineînțeles că instanța a dat dreptate Companiei de Drumuri și nu am acceptat solicitarea contructorului. Suntem în recurs, dar mult nu mai rămâne în aceaată situație. Dacă acest constructor nu dorește să se mai achite de obligațiile contractuale, reluăm procedura foarte scurt și semnăm un alt contract cu un constructor care vrea să facă, serios”, a declarat Lucian Bode, prezent la vizita pe şantierul Tronsonului II al Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti, în zona Bălţii Milcov.

Când vor fi începute reparaţiile capitale, Podul Olt va fi închis cel puţin un an, în tot acest timp şoferilor care tranzitează zonă fiindu-le asigurate rute ocolitoare. Investiţia se ridică la peste 26 de milioane de lei, fondurile fiind alocate de la bugetul de stat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți