10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Nouă îmbolnăviri noi cu virusul COVID-19 în judeţul Olt

- Advertisement -

Creşte în continuare numărul persoanelor din judeţul Olt infectate cu noul Coronavirus, bilanţul total al îmbolnăvirilor ajungând la 232. Sunt cu nouă cazuri mai multe înregistrate faţă de ziua anterioră, majoritatea fiind olteni care s-au prezentat la spital simptomatologie specifică virusului COVID-19.

Dintre cele nouă noi infecţii cu SARS-CoV-2, opt sunt ale unor persoane care au ajuns la unităţile medicale din Olt cu simptomatologie specifică virusului, una fiind contact de familie al unui caz confirmat în focarul de la Compartimentul Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Caracal. Iar cel de-al nouălea caz este al unei persoane care are domiciliul în judeţ, însă este internată la un spital din Argeş.

Potrivit datelor transmise Prefecturii Olt de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt, 138 dintre cele 232 de persoane confirmate pozitiv cu Coronavirus de la începutul pandemiei sunt în prezent vindecate şi externate din unităţile medicale în care au primit tratament de specialitate, însă alte 84 sunt în continuare internate în spital pentru terapie. Din păcate, Oltul înregistrează şi zece decese din cauza virusului chinezesc, însă toate persoanele diagnosticate cu această boală aveau şi comorbidităţi.  

Încă avem şi 2.376 de izolaţi la domiciliu, majoritatea dintre ei fiind verificaţi de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali dacă respectă măsura autoizolării, care este obligatorie. Însă, în urma controalelor, trei au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 3.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55 din 2020. Pe lângă persoanele aflate în izolare la domiciliu, mai sunt nouă în carantină instituţionalizată în centrele special amenajate în judeţ.

Autorităţile locale mai transmit că de la începutul pandemiei de COVID-19 s-au recoltat şi 4.292 probe pentru depistarea virusului, 99 de teste fiind efectuate în ultima zi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți