23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cum evoluează virusul chinezesc în Olt. 248 de persoane infectate, din care 149 vindecate

- Advertisement -

Alte trei noi îmbolnăviri cu COVID-19 au mai fost înregistrate în ultimele ore, iar bilanţul infecţiilor cu virusul chinezesc în judeţul Olt ajunge la 248. Potrivit comunicatului remis de Prefectura Olt, în urma datelor actualizate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, din totalul persoanelor infectate, 149 au fost declarate vindecate, iar 88 sunt în continuare internate în spital pentru tratament de specialitate.

Dintre cele 248 de persoane diagnosticate cu noul Coronavirus, din nefericire în Olt avem şi 11 care au decedat, însă acestea aveau şi alte boli asociate.

2.567 de persoane sunt în continuare izolate la domiciliu, după ce s-au întors din străinătate, fiind în ţări afectate de virusul chinezesc. Aproximativ 2.200 dintre acestea au fost verificate de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali dacă respectă măsura autoizolării, care este obligatorie. Însă, în urma controalelor, două au fost amendate cu 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55 din 2020. Pe lângă persoanele aflate în izolare la domiciliu, mai sunt 11 în carantină instituţionalizată în centrele special amenajate în judeţ.

DSP Olt mai transmite prin comunicatul remis de reprezentanţii Prefecturii că de la începutul pandemiei de COVID-19 în judeţ au fost recoltate şi 4.359 de probe pentru depistarea virusului, ultimele 67 de teste fiind efectuate doar într-o zi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți