14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

249 de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 în judeţul Olt

- Advertisement -

Reprezentanţii Prefecturii Olt, în urma datelor transmise de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, anunţă că de la ultima raportare au fost confirmate trei infecţii noi cu noul Coronavirus, bilanţul acestora ajungând la 251. Însă, două dintre ele sunt cele ale bărbatului de 70 de ani, din Piteşti, decedat la Spitalul Municipal Caracal, care acum este comunicat de autorităţile din Argeş, şi al unui pacient cu domiciliul în Olt care este internat la o unitate medicală dintr-un alt judeţ, informaţii despre caz având autorităţile de aici. Aşadar, judeţul rămâne cu 249 de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 înregistrate de la începutul pandemiei.

Dintre cele 249 de persoane pozitivate cu virusul SARS-CoV-2, 151 s-au vindecat şi au ieşit din unitpăţile spitaliceşti în care au primit tratament de specialitate, în timp ce alţi 87 sunt în continuare internaţi în spital, pentru terapie. Judeţul înregistrează şi 11 decese din cauza noului Coronavirus, toate persoanele având şi alte boli asociate.

Ridicat continuă să rămână numărul oltenilor aflaţi în izolare la domiciliu, în prezent fiind 2.506. Aproape 2.200 dintre persoanele care au obligația să respecte măsurile de autoizolare au fost verificate de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali. Însă, oamenii legii au constatat că nu toate acestea s-au în izolare la domiciliu şi patru a fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei. Pe lângă oltenii autoizolaţi, mai sunt 11 în carantină instituţionalizată în centrele special amenajate în Olt.

Autorităţile judeţene mai transmit că de la începutul pandemiei de Coronavirus în judeţ au fost testate 4.366 de persoane pentru depistarea virusului, la şapte dintre acestea fiindu-le recoltate probe în ultima zi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți