18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Şase infecţii noi cu virusul COVID-19 în Olt. 255 de cazuri, de la începutul pandemiei

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică anunţă o nouă creştere a cazurilor de Coronavirus în Olt, de la începutul pandemiei şi până în prezent înregistrându-se 255 de îmbolnăviri. Şase dintre infecţii au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Autorităţile locale transmit că majoritatea dintre ultimele şase cazuri sunt contacţi de familie ai unor persoane pozitivate anterior cu COVID-19, dar şi persoane care s-au prezentat la spitalele din judeţ cu simptomatologie specifică virusului.

Printre aceste noi îmbolnăviri este şi cea a unui pacient al Secţiei de Pneumoftiziologie Scorniceşti a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care a primit joi rezultatul pozitiv al testului pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Bărbatul, originar din comuna Brâncoveni, s-a aflat internat pe secţia unităţii medicale şi zilele trecute a fost externat. Chiar înainte de a ieşi din spital i-au fost recoltate probe pentru noul Coronavirus, iar joi, după ce testul a fost pozitiv, a fost luat de la domiciliu şi internat din nou într-o unitate medicală din judeţ, pentru a primi tratament de specialitate.

Din totalul de 255 de cazuri, judeţul înregistrează şi 11 decese ale unor persoane pozitivate cu COVID-19, însă toate acestea aveau şi alte comorbidităţi. Totodată, 151 dintre persoanele diagnosticate cu virusul s-au vindecat, iar alte 93 sunt încă internate în spital.

În continuare, sunt şi 2.548 de olteni aflaţi în izolare la domiciliu, iar 11 se află în carantină instituţionalizată în centrele special amenajate în Olt.

Autorităţile mai transmit că de la începutul pandemiei de SARS-CoV-2 în judeţ au fost testate 4.426 de persoane pentru depistarea virusului, 60 dintre ele fiind numai în ultimele 24 de ore.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți