10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Persoanele defavorizate din Olt, sprijinite cu produse de igienă și alimentare

- Advertisement -

Prefectura Olt anunță că până pe 17 iulie în județ se vor recepționa produsele de igienă și produsele alimentare din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), program derulat prin intermediul Guvernului României – Autoritatea de Management fiind Ministerul Fondurilor Europene, sub coordonarea Instituției Prefectului. Aproximativ 32.000 de olteni ar urma să intre astfel în posesia de produse alimentare și de igienă.

Produse au început a fi recepționate de vineri, 3 iulie, la locația depozitelor stabilite de fiecare unitate administrativ teritorială, cu sprijinul Prefecturii Olt, urmând ca, în termen de 45 de zile de la recepție, acestea să fie distribuite beneficiarilor finali.

„În sensul bunei desfășurări a Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, prefectul de Olt Florin Homorean a dispus deplasarea în județ a reprezentanților Instituției Prefectului și ai instituțiilor deconcentrate, reprezentanți care vor asigura recepția și distribuția produselor către beneficiarii finali din fiecare unitate administrativ teritorială”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Sursa citată mai arată că numărul pachetelor ce vor fi recepționate pe fiecare categorie de produs este de 31.806, conținând produse de igienă – pastă de dinți, detergenți, săpun lichid, periuțe de dinți și produse alimentare – făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, pateu de ficat și compot de fructe.

Beneficiarii finali sunt: familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare; persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Acordarea de sprijin categoriilor de persoane care se află temporar în situații critice de viață se realizează numai în cazul în care există stocuri de produse de igienă și alimente după epuizarea distribuirii către primele două categorii de familii și persoane.

„După recepția pachetelor la nivel de județ se va proceda la distribuirea acestora către beneficiarii finali. Programul de ridicare va fi anunțat în perioada imediat următoare”, mai transmite Prefectura Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți