11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de restaurante, terase, fast-food-uri și alte zone aglomerate din Olt, verificate pentru a limita îmbolnăvirile cu COVID-19

- Advertisement -

Pentru a preveni și limita infecțiile cu Coronavirus, în județul Olt au loc, începând de vineri, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19. Polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali din Slatina, dar și alte autorități județene, au început controalele cu efective mărite. Au fost verificate zeci de restaurante, terase, fast-food-uri, și nu numai, autoritățile urmărind dacă măsurile impuse în contextul stării de alertă sunt respectate.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și zonele de promenadă din județ au fost vizate de forțele de ordine, controale fiind efectuate și în trafic. Cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, autoritățile au verificat și transporturile de persoane.

După primele activități desfășurate în acest sens, cei peste 250 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, ai Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică au verificat 75 restaurante, terase, fast-food-uri și alte medii de interes. „Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care cinci pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni pentru fapte de natură economică în context COVID-19. Valoarea totală a sacțiunilor aplicate este de 11.900 de lei”, a spus reprezentantul IPJ. 

În cadrul acțiunii, au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun. Aceste activități au fost desfășurate în principal de către personal din cadrul structurilor de poliție locală.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți