10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alți șase absolvenți de liceu cu medii de 10 în Olt, în urma soluționării contestațiilor de la Bacalaureat

- Advertisement -

Rata de promovabilitate la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2020, a crescut în județul Olt, în urma soluționării contestațiilor depuse de absolvenții de liceu nemulțumiți de notele pe care le-au obținut la probele scrise. Acest lucru reiese ținând cont doar de faptul că numărul mediilor de 10 a crescut la 13, după recorectarea lucrărilor.

Inițial, au fost doar șapte liceeni din județ cu media finală 10 în urma afișării rezultatelor obținute la examenul maturității, iar după soluționarea contestațiilor numărul mediilor de 10 la Bacalaureat a crescut cu șase.

Avem un absolvent al Colegiului Național „Radu Greceanu” Slatina care a depus contestație la limba și literatura română după ce a obținut nota 9,80, iar după recorectarea lucrării a luat 10. Un elev de la aceeași unitatea de învățământ liceal a luat inițial nota 9 la română și după rezolvarea contestației a obținut 10, iar acesta a contestat și nota de 9,60 pe care a avut-o la matematică, iar după recorectarea lucrării a luat 10. De asemenea, un alt licean de la Colegiul „Radu Greceanu” care a luat 9,60 la proba scrisă de limba și literatura română a depus contestație, iar ca urmare a soluționării acesteia nota finală a fost de 10.

Totodată, un absolvent al Liceului Teoretic „Petre Pandrea” Balș, care a luat nota 9,35 la limba română a depus contestație și în urma recorectării lucrării a obținut nota 10. Și de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina este un elev care a fost nemulțumit de notele pe care le-a avut la română și matematică. Dacă la proba scrisă de limba și literatura română a luat 9,70, după soluționarea contestației nota a fost de 10, la matematică a obținut 9,90 și după recorectarea lucrării are 10.

De la același Colegiu „Ion Minulescu” este și un elev care a contestat, de asemenea, nota obținută la română. Inițial, la această probă scrisă a avut 9,20, iar ca urmare a rezolvării contestației depusă nota finală luată la această disciplină este 10.

Așadar, potrivit site-ului bacalaureat.edu.ro pe care au fost afişate rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, numărul mediilor de 10 obținute de absolvenții de liceu din Olt a crescut la 13.

Sunt cinci liceeni cu media finală 10 de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, cinci de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina și câte unul de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Liceul „Ştefan Diaconescu” Potcoava și Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș.

Datele oficiale postate de Ministerul Educației și Cercetării arată că rata de promovare a examenului maturității în județul Olt a crescut, după recorectarea lucrărilor, cu 1,89%, respectiv de la 58,26% la 60,15%, cât reprezintă promovabilitatea finală la Bacalaureat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți