10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltul înregistrează 280 de cazuri COVID-19. 14 infecții noi, față de ziua anterioară

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică raportează duminică, la ora 13:00, 280 de infecții cu noul Coronavirus la nivelul județului Olt. Sunt cu 14 îmbolnăviri noi față de comunicarea autorităților din ziua anterioară.

Cele 14 cazuri noi de infecții cu SARS-CoV-2 sunt împărțite astfel: două cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slatina – un doctor și o asistentă de pe Secția Oncologie care au intrat în contact cu asistenta din policlinică pozitivată săptămâna trecută, trei angajați ai Spitalului Municipal Caracal, din care unul este medic pneumolog, iar ceilalți doi sunt de la biroul de Contabilitate, respectiv economistul Marian Mitran, fostul manager al unității medicale, și Silviu Rotunjanu, actualul director economic, un operator de la fabrica Prysmian Group Slatina, doi angajați de la societatea TMK Artrom Slatina, iar șase persoane fie s-au prezentat la spital cu simptomatologie specifică virusului, fie sunt contacți de familie ai unor cazuri confirmate anterior.

Din datele transmise Prefecturii Olt de specialiștii Direcției de Sănătate Publică arată că, din totalul de 280 de persoane confirmate pozitiv cu virusul COVID-19, patru au solicitat izolarea la domiciliu și nu internarea în spital, în urma deciziei luate de Curtea Constituțională a României.

Potrivit unor surse medicale, medicul şi asistenta de la Oncologia Spitalului Slatina, pentru că sunt pacienţi asimptomatici, au refuzat internarea în unitatea medicală, optând să se autoizoleze.

Așadar, din diferența de 276 de pacienți, 157 au fost declarați vindecați și externați din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate, iar 108 sunt în continuare internate în spital, pentru terapie. Din păcate, Oltul înregistrează și 11 decese din cauza Coronavirusului, toate persoanele care au murit având și alte probleme medicale. În județ, sunt și 4.501 olteni care au fost testați pentru depistarea virusului de la începutul pandemiei, ultimele șapte probe fiind recoltate persoanelor în 24 de ore.

În ultima zi, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au continuat să acționeze integrat în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, au fost efectuate aproximativ 2.200 de verificări la persoanele cărora Direcția de Sănătate Publică Olt le-a recomandat să respecte măsurile de izolare la domiciliu şi persoane care aveau obligaţia să respecte măsurile de protecţie individuală.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți