7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Firme din Caracal şi Scorniceşti, amendate de Inspecţia Muncii pentru muncă la negru

- Advertisement -

Inspectorii de muncă din judeţul Olt au sancţionat contravenţional două service-uri auto din municipiul Caracal şi o societate de confecţii textile din oraşul Scorniceşti pentru muncă la negru. Amenzile, în valoare totală de 80.000 de lei, au fost aplicate de Inspecţia Muncii în urma controalelor desfăşurate în luna iunie.

La una dintre firmele din Caracal, cu domeniu de activitate întreţinere şi reparaţii auto, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au găsit doi angajaţi care desfăşurau muncă nedeclarată, motiv pentru care a fost amendată cu 40.000 de lei, în timp ce la celălalt service auto, tot din Caracal, a fost identificată o persoană fără contract de muncă, iar societatea a primit 20.000 de lei. În privinţa fabricii de confecţii textile din Scorniceşti, aici a fost găsită tot o persoană fără contract de angajare, iar agentul economic a fost amendat cu 20.000 de lei.

Luna trecută, inspectorii de muncă olteni au efectuat 270 de controale specifice, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice fiind construcții, comerț cu amănuntul, transport rutier de mărfuri și persoane și agricultură. S-au identificat 360 de deficiențe în urma verificărilor, pentru care s-au dispus măsuri de remediere, iar Inspeţia Muncii a aplicat 197 de sancțiuni, dintre care 186 avertismente și 11 amenzi în valoare totală de 110.500 lei, trei fiind date pentru muncă la negru.

Cele mai frecvente deficiențe constatate de reprezentanţii ITM Olt au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți