18.1 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Noi controale în zonele de agrement, pieţe şi terase. Măsura de protecţie individuală, nerespectată de peste zece persoane

- Advertisement -

Autorităţile din Olt au verificat din nou, duminică, zonele de agrement, pieţele, terasele, alte spaţii aglomerate din judeţ, însă au fost efectuate şi controale în trafic. Peste o sută de firme şi PFA-uri au fost în vizorul oamenilor legii, iar peste zece persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală au primit amenzi în cuantum de peste 4.000 de lei.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că s-a acționat cu efective mărite în judeţ, pentru a verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă şi anume cele de protecţie sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor, dar și a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea infecţiilor cu virusul COVID-19.

Peste 200 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și Ministerului Sănătății, au desfăşurat controale în zonele aglomerate, în piețe, pe terase și zone de agrement din Olt. Totodată, cu sprijinul reprezentanților Ministerului Transporturilor, au avut loc verificări şi în trafic, fiind vizat transportul de persoane.

111 societăți comerciale şi persoane fizice autorizate (PFA), au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, în urma acţiunilor fiind depistate 13 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Acestea au fost sancționate contravențional cu amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 4.250 de lei. „Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur” este apelul pe care autorităţile îl transmit locuitorilor judeţului.

Totodată, alte 103 contravenţii au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice, cuantumul acestora fiind de peste 57.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți