11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltul înregistrează şi cel de-al 12-lea deces din cauza COVID-19. 14 îmbolnăviri noi într-o zi

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni, la ora 13:00, 14 infectări noi cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor din Olt, bilanţul de la începutul pandemiei ajungând la 294. Din păcate, autorităţile locale au comunicat şi un nou deces din cauza Coronavirusului în judeţ.

Decesul este cel de-al 12-lea înregistrat în Olt, fiind vorba de un bărbat de 83 de ani, care era pacient al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Olteanul s-a prezentat la unitatea medicală şi a fost internat pe data de 1 iulie, iar testul pentru depistarea virusului COVID-19 a fost pozitiv şi a fost primit sâmbătă, 4 iulie, ziua în care a şi decedat.

Bărbatul avea şi alte probleme de sănătate, respectiv hipertensiune arterială, obezitate şi bronhopneumonie.

Însă, acesta nu este singurul deces din cauza Coronavirusului din judeţul Olt. O altă persoană care s-a internat la o unitate medicală din municipiul Bucureşti, unde a fost şi testată pentru depistarea virusului şi ulterior confirmată, a fost raportată moartă luni de autorităţi, însă comunicarea oficială a cazului va fi marţi, 7 iulie. Există posibilitatea şi ca acest deces să fie raportat la nivelul judeţului, aşadar Oltul ar avea 13 decese de la începutul pandemiei de SARS-CoV-2.

Situaţia epidemiologică la zi

Faţă ziua anterioară, în judeţ s-au înregistrat 14 noi îmbolnăviri cu COVID-19, în majoritatea cazurilor vorbind de persoane care s-au prezentat la spital cu simptomatologie specifică virusului. Aşadar, avem un total de 294 de infecţii cu Coronavirus, iar patru dintre persoanele pozitivate au solicitat izolarea la domiciliu și nu internarea în spital, în urma deciziei luate de Curtea Constituțională a României.

Dintre celelalte 290 de persoane, sunt 161 declarate vindecate şi externate din unităţile medicale în care au fost trataţi pentru virusul SARS-CoV-2, în timp ce 117 sunt în continuare în spital, pentru terapie. Din păcate, Oltul înregistrează şi 12 decese ale unor persoane diagnosticate cu Coronavirus, însă toate aveau şi alte boli asociate.

Sunt și 4.516 de locuitori ai judeţului care au fost testați pentru depistarea virusului de la începutul pandemiei, iar în ultima zi au fost recoltate probe la 15 persoane.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți