10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Şoferi băuţi sau fără permis auto, prinşi pe şoselele Oltului. 48 de conducători auto, lăsaţi pietoni

- Advertisement -

Poliţiştii olteni au continuat să desfăşoare, în week-end, acţiuni pe şoselele judeţului, iar în urma verificărilor efectuate au constatat zeci de infracţiuni la regimul circulaţiei. Sunt 48 de conducători care, pentru diverse abateri pe drumurile publice au fost lăsaţi fără permisul de conducere, dar şi cinci care s-au ales cu dosare penale pentru consum de alcool sau conducerea unui autovehicul fără a poseda permis.

Concret, în ultimele două zile, polițiștii au intervenit la nu mai puţin de 213 evenimente, iar 193 dintre acestea au fost sesizate prin apelul unic de urgenţă 112.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că în urma abaterile de la normele privind circulația pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 48 de permise auto în vederea suspendării dreptului de a conduce și au retras şapte certificate de înmatriculare.

Infracţiuni rutiere în Milcov, Pleşoiu, Dăneasa, Tia Mare şi Nicolae Titulescu

În timp ce acționau pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițiștii rutieri au depistat sâmbătă un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Milcov, în timp ce conducea, sub influența băuturilor alcoolice, un autoturism de Drumul Județean 546 D, în comuna Milcov. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o concentrație de 0,96 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, oamenii legii au constatat o infracţiune rutieră şi pe Drumul Județean 546 D, în comuna Pleșoiu. Aici, un bărbat de 24 de ani, din municipiul Slatina, conducea un autoturism prezentând o concentrație de 0,52 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Pe Drumul Național 6 – European 70, în comuna Dăneasa, polițiștii au depistat un conducător auto, în vârstă de 57 de ani, din municipiul Caracal, care conducând un autoturism sub influența alcoolului. În urma testării, aparatul alcooltest a indicat o concentrație de un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat.

În cele trei situaţii, şoferii s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Totodată, în timp ce acționau în comuna Tia Mare, rutieriştii au prins un tânăr de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. Un alt bărbat de 37 de ani, din comuna Nicolae Titulescu, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autovehicul în localitate, fără a avea permis auto.

Ambii conducători auto sunt cercetaţi acum penal, iar polițiștii efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți