25.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Depistaţi cu COVID-19, zeci de pacienţi internaţi la spitalele din Slatina şi Caracal au cerut să plece acasă

- Advertisement -

Intrarea în vigoare a deciziei Curţii Constituţionale a României a făcut ca tot mai mulţi pacienţi pozitivaţi cu virusul COVID-19 şi internaţi în spitalele din judeţul Olt să nu mai fie obligaţi să rămână spitalizaţi, iar măsura izolării la domiciliu şi cea a carantinării instituţionalizate să fie suspendate temporar în privinţa tuturor persoanelor, acestea trebuind respectate anterior datei de 2 iulie. Astfel, sunt peste 30 de solicitări ale pacienţilor infectaţi cu Coronavirus şi internaţi la spitalele din Slatina şi Caracal, care au cerut să plece acasă.

Numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, până marţi dimineaţă, au fost 28 de persoane testate pozitiv la COVID-19, care au cerut să părăsească unitatea medicală. Majoritatea au fost asimptomatici şi din punct de vedere al stării de sănătate erau foarte bine, motiv pentru care au vrut să nu mai stea în spital şi să plece acasă. În privinţa Spitalului Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din judeţ în care sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul, au fost doar trei solicitări venite din partea bolnavilor, însă până marţi aceştia nu au luat încă o decizie de a pleca sau nu din spital.

Reprezentanţii Prefecturii Olt au transmis că toţi pacienţii care aleg să părăsească unităţile medicale o fac în baza unui consimţământ semnat, dar şi cu recomandări din partea medicului curant.

„Sunt zeci de persoane din județ care au solicitat să părăsească unităţile medicale din judeţ în care au fost internaţi, pentru tratament de specialitate. Pleacă cu un consimțământ semnat, cu recomandările medicului curant, să respecte tratamentele la domiciliu. Părăsesc spitalul cu recomandarea să rămână în izolare. Chiar dacă oamenii știu că nu mai sunt obligați să intre în izolare, ei primesc aceste recomandări”, spun autorităţile.

După intrarea în vigoare a deciziei CCR, în judeţ erau zilele trecute aproximativ 2.500 de persoane care aveau recomandare de izolare la domiciliu din partea specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică. Iar în privinţa carantinaţilor instituţionalizaţi, încă de la sfârşitul săptămânii trecute în Olt nu se mai afla nicio persoană (ultimele zece persoane au plecat acasă după publicarea deciziei CCR n.r.).

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți