27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina investeşte în extinderea reţelelor electrice. Zona Strehareţi, prima pe listă

- Advertisement -

S-a tot contruit în ultimii ani în zonele mărginaşe ale municipiului, iar Primăria Slatina a alocat sume importante din bugetul local pentru a investi aici mai ales în privinţa extinderii reţelelor de utilităţi. Spre exemplu, cel mai avansat proiect este cel privind extinderea reţelei electrice în zona Strehareţi, iar în prezent este în etapa de organizarea a licitaţiei, în urma căreia se va desemna firma care o să realizeze investiţia.

Municipalitatea a alocat pentru ducerea la bun sfârşit a acestui proiect o sumă de aproximativ 680.000 de lei, în zona Strehareţi rețeaua electrică urmând a fi extinsă pe o lungime de 1,8 kilometri, cu două posturi de transformare. Investiţii vor fi făcute pe străzile Regele Ferdinand, Carol I, Mircea Botez, Dealul Viilor şi Regina Maria, spun autorităţile.

„Primăria municipiului Slatina a semnat un contract de cofinanţare cu Distribuţie Energie Oltenia, pentru extinderea reţelei de iluminat public de pe platoul Carol I, investiţie care constă în extinderea reţelei de energie pe străzile Regele Ferdinand, Carol I, Mircea Botez, Dealul Viilor şi Regina Maria. Contractul este semnat, urmând a se scoate la licitaţie lucrarea şi apoi va demara efectiv investiţia. Proiectul este foarte important pentru cetăţeni, deoarece în zonă s-a construit foarte mult şi este necesară introducerea energiei electrice pentru a le asigura acestora un confort sporit”, a declarat Bogdan Andreiana, inspector în cadrul Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public din cadrul Primăriei Slatina.

Și rețelele de gaze vor fi extinse anul acesta cu bani de la bugetul local, în acest sens fiind aprobate patru proiecte. Vor beneficia de extinderi ale rețelelor de gaze naturale slătinenii care locuiesc pe străzile Carol I, Poenii, Boiangiului, Banului, Prelungirea Tunari, Lacului, Regele Ferdinand, Oituz, Profesor Victor Biltz, Dealul Viilor până la Regina Maria şi Tudor Vladimirescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți