19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un nou deces şi alte şapte infecţii cu COVID-19 în Olt. Sunt peste 300 de cazuri

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat marţi, la ora 13:00, noi infecţii cu virusul COVID-19 în Olt, dar şi încă un deces. Sunt cu şapte îmbolnăviri în plus faţă de ziua anterioară şi astfel bilanţul cazurilor de Coronavirus a ajuns la 301.

Persoana care a decedat are domiciliul în Olt şi este vorba de un bărbat, în vârstă de 52 de ani. Acesta a fost internat într-o unitate medicală din municipiul Bucureşti, unde s-a testat pentru depistarea SARS-CoV-2 şi ulterior pozitivat cu virusul. Autorităţile locale au făcut public cazul încă de luni, aşadar acesta este cel de-al 13-lea deces din judeţ, înregistrat de la începutul pandemiei de Coronavirus.

Cu cele şapte infecţii noi de COVID-19, se depăşeşte cifra de 300 de cazuri în Olt, respectiv în prezent sunt 301. Toate aceste îmbolnăviri sunt ale unor persoane care s-au prezentat la spital cu simptomatologie specifică virusului chinezesc şi contacţi direcţi sau contacţi de familie ale unor pacienţi pozitivaţi anterior.

Trei dintre aceste persoane sunt angajaţi ai TMK Artrom Slatina, însă nu au contractat virusul din societatea de pe platforma industrială de la alte cazuri confirmate în rândul salariaţilor, având în vedere că lucrează pe secţii diferite. Este posibil să se fi infectat comunitar, ajungând la spital cu simptome specifice COVID-19.

Cum evoluează cazurile de SARS-CoV-2 în județ

Din totalul celor 301 persoane din județ confirmate cu virusul SARS-CoV-2, aproape 200 sunt declarate vindecate și externate din unitățile medicale în care s-au aflat sub tratament de specialitate, în timp ce alte aproape o sută sunt internate în spital pentru terapie.

Număr persoane confirmate pozitiv cu Coronavirus de la începutul pandemiei: 301

Număr persoane externate: 194

Număr persoane internate: 94, dintre care unul la Anestezie și Terapie Intensivă

Numărul total de decese: 13

Număr total de probe recoltate pentru depistarea virusului, efectuate de la începutul pandemiei COVID-19, este de 4.524, mai mult cu opt teste realizate față de ziua precedentă.

Autoritățile informează persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu sau carantină instuționalizată, în situaţia în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în ţară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2, riscă să intre sub incidenţa legii, conform articolului 352 din Noul Cod Penal (infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți