17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

A murit tânărul cu arsuri pe 70% din corp, suferite în urma accidentului de muncă de la ALRO Slatina

- Advertisement -

Răvan Răducu Chelban, tânărul de 32 de ani, angajat al ALRO Slatina, care pe 22 iunie a fost victima unui grav accident de muncă produs la uzina de aluminiu ALRO Slatina a încetat din viaţă. Lăcătuşul a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului în urma nefericitului eveniment şi se afla internat la spitalul din Timişoara, Secţia Mari Arşi din Casa Austria. Miercuri dimineaţă, la ora 10:00, acesta a murit pe patul de spital, după ce în urma gravului accident de muncă a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar de aici la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru ca ulterior să fie transferat cu un avion SMURD la unitatea medicală din Timişoara.

În momentul producerii accidentului de muncă în data de 22 iunie, tânărul se mai afla împreună cu un angajat al ALRO Slatina, în vârstă de 43 de ani. Erau în Secția Laminate Benzi la Rece din cadrul societății de pe platforma industrială şi dezafectau câteva conducte, ce în prezent nu mai erau folosite. Muncitorii, unul lăcătuş şi celălalt sudor, au suferit arsuri în timp ce le tăiau, un lichid inflamabil luând foc după ce a curs în zona fierbinte în care lucrau. Ambii au fost răniţi, fiind transportați cu ambulanţele la Spitalul Slatina. Dacă Răducu Chelban a avut arsuri grave pe 70% din suprafața corpului, celălalt a suferit arsuri pe 15% din suprafaţa corporală, dar și multiple traumatisme, pentru că a încercat să se salveze sărind din autonacela în care erau ambii angajaţi ai ALRO, aflată la o înălțime de 3,5 metri față de pământ.

După ce a ajuns de la spitalul din Slatina, apoi la Craiova şi ultima oară la unitatea medicală din Timişoara, rudele tânărului de 32 de ani au făcut apel pe paginile de socializare, având mare nevoie de sânge în urma accidentului grav pe care l-a acvut la locul de muncă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți