11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Se introduc gaze naturale şi pe străzile Traian şi Matei Basarab din Corabia

- Advertisement -

Societatea de distribuţie gaze Distrigaz Sud Reţele va introduce anul acesta gaze naturale pe două noi străzi din oraşul Corabia, lucrări care ar fi urmat să fie executate în 2021. Potrivit Primăriei localităţii de la malul Dunării, ar urma să fie realizate branşamentele la gaze pentru gospodăriile situate pe străzile Traian şi Matei Basarab.

„Primăria oraşului Corabia a primit acordul societăţii Distrigaz Sud Reţele în privinta execuţiei în avans, în acest an, a cotei de 1.965 metri planificaţi să fie executaţi în anul 2021 din contractul de concesiune, aflat în derulare, privind proiectul «Înfiinţare reţea de distribuţie gaze naturale în oraşul Corabia». Lucrările de execuţie a branşamentului se vor face pe străzile Traian şi Matei Basarab”, au transmis autorităţile locale.

Însă, anul acesta, la Corabia, se extinde reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi pe strada Celeiului din cartierul Celei şi strada Dunării din cartierul Siliştioara. Recent, acest proiect a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali.

Costul proiectului privind extinderea rețelei pe strada Celeiului este de 779.758,21 lei, inclusiv TVA, din care 764.163,26 lei vor fi suportați din bugetul local, iar diferenţa de Distrigaz Sud Rețele. În privinţa investiției de pe strada Dunării, valoarea acesteia se ridică la 564.584,79 lei, inclusiv TVA, din care 553.292,88 lei vor fi suportați de la bugetul local al oraşului Corabia, iar restul de societatea de distribuţie gaze naturale.

Proiectul vizează extinderea conductei de distribuţie a gazelor naturale pe principalele străzi din cartierele Celei şi Siliştioara, urmând ca apoi rețelele să fie extinse pe toate străzile din cele două cartiere, administrația publică locală anunțând că deja există studii de fezabilitate în acest sens.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți