12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Zeci de olteni amendaţi pentru că nu purtau mască. Poliţiştii, controale în mijloacele de transport

- Advertisement -

Oamenii legii au continuat să acţioneze şi în ultimele 24 de ore în judeţul Olt, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19. Aproape 80 de firme şi peste 40 de mijloace de transport în comun au fost controlate, fiind aplicate peste 20 de amenzi, cele mai multe oltenilor care nu purtau mască.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că miercuri, sub autoritatea Prefecturii, peste 200 de poliţişti olteni, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali au continuat să desfășoare activități de verificare în zonele aglomerate, piețe, terase, zone de agrement, precum și mijloace de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Oamenii legii au controlat aproximativ 80 de societăți comerciale și 43 de mijloace de transport. Concret, s-au desfăşurat trei acțiuni punctuale, în urma cărora s-au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în cuantum de 11.000 de lei, și o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, în valoare de 1.000 de lei.

Autorităţile roagă locuitorii judeţului să conştientizeze importanţa respectării măsurilor adoptate în contextul situației epidemiologice actuale şi să abordați o conduită preventivă, responsabilă, pentru limitarea riscului infectării. De aceea, oamenii legii vor continua acţiunile de acest gen şi în perioada următoare, în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți