10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cum alegi cele mai bune cărucioare de transport marfă și de manipulare?

- Advertisement -

Pentru transportul și manipularea mărfurilor ai nevoie de cărucioare logistice. Nu este chiar simplu să le alegi având în vedere oferta bogată prezentată an de an de companii și producători. Este de înțeles că trebuie să faci o alegere foarte bună, rațională, pentru a nu avea dureri de cap cu transportul mărfurilor. Ideal ar fi să faci o analiză a activității logistice, a fluxurilor de mărfuri, a înălțimilor de stocare, a tipurilor de produse, a cerințelor de securitate. Astfel vei ști ce fel de cărucioare de transport ai nevoie.

În etapa procesului de achiziție, probabil crezi că lucrurile se complică, însă nu este așa, dacă alegi un cărucior transport marfă de calitate înaltă, care are caracteristicile tehnice similare cu ceea ce ți-ai dorit. Pentru a face cea mai bună alegere este indicat să ai o viziune clară a domeniului în care îl vei folosi și a caracteristicilor sale.

Există diferite echipamente de manipulare a produselor și materialelor, care se remarcă prin caracteristici speciale – design, dimensiuni, număr de roți, versiune pliabilă, etc. Unele sunt de dimensiuni mari, altele sunt pliabile și facilitează manevrarea lor pentru o depozitare ușoară și un confort mai bun la utilizare. 

Pentru depozitele de logistică există modele de cărucioare marfă care pot transporta produse grele. Unele au capacitatea de a căra greutăți foarte mari, ele fiind durabile și rezistente. Astfel de cărucioare se aleg în funcție de cerințele din depozitele de logistică. De obicei, clienții au anumite cerințe, dar asta nu înseamnă că nu pot fi îndeplinite. Gama vastă de modele include toate tipurile de cărucioare, din care fiecare client poate alege varianta dorită.

Cele mai populare sunt cărucioarele tip platformă și cărucioarele pliabile 2 în 1. Foarte apreciate sunt și cărucioarele multifuncționale, care se folosesc în numeroase domenii de activitate. În sectorul industrial, astfel de produse sunt realizate complet din metal (oțel inoxidabil, oțel carbon, aliaj din aluminiu).

Avantajele folosirii acestor cărucioare:

  • Sunt ușor de utilizat, rapid de reglat și de curățat
  • Ajută la economisirea spațiului, mai ales dacă sunt pliabile
  • Sunt într-o gamă adecvată de dimensiuni
  • Unele pot fi personalizate în funcție de cererea clientului
  • Au finisaje exterioare rezistente și frumoase
  • Au un design unic pentru depozitarea ușoară și pentru transportul mărfurilor convenabil
  • Sunt realizate din materiale rezistente la coroziune
  • Au roți rezistente, care fac față la greutăți mari
  • Sunt puternice, robuste și durabile în timp
  • Au prețuri accesibile, nu sunt produse scumpe
  • Sunt ușor de depozitat și nu ocupă mult spațiu
  • Au un design frumos, modern
  • Sunt utilizate pe scară largă, în logistică și alte domenii de activitate.

Pentru depozitarea produselor sau a mărfurilor grele se folosesc boxpaleți metalici, care au baza europalet lemn sau europalet plastic. Există și cărucioare mai robuste care sunt utilizate în domeniul industrial, servicii tehnice, ateliere mecanice și altele. Unele dintre acestea sunt stivuibile în scopul depozitării pe mai multe înălțimi.

În fabrici și depozite sunt utilizate cărucioare tip container sau boxpaleți din metal, cu 4 fețe sau pot fi în varianta cu 3 fețe și 1 parte pliabilă la jumătate, tip oblon lateral. Acestea sunt foarte bune pentru depozitarea mărfurilor. Producătorii le realizează la standarde europene. Platforma este din tablă rezistentă, iar șasiul este din profile tubulare, laminate, asamblate prin sudură. Întregul produs are finisaje bune, mânerul de manipulare fiind în plan orizontal, iar roțile în număr de 4 (din care 2 sunt fixe și 2 sunt pivotante).

Pentru acasă și la locul de muncă poți folosi cărucioare pliabile pentru a transporta lucruri de greutate mare – saci, bagaje și altele. Acestea au 2 roți, înălțimea reglabilă, mânerul este prevăzut cu o suprafață anti-alunecare. Fiind pliabile, nu necesită mult spațiu de depozitare.

Cărucioarele 2 în 1 pot transporta și 200 kg, mai ales dacă produsele sunt de marcă și au anumite caracteristici. Acestea sunt utilizate în magazine comerciale și depozite. Sunt produse de calitate, apreciate de majoritatea clienților. Au un design deosebit și prețuri concurențiale. Merită achiziționate, mai ales că oferta poate fi și personalizată.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți