O firmă de pe platforma industrială a Slatinei a anunţat disponibilizarea a 175 de angajaţi

O firmă din domeniul turnării metalelor neferoase a anunţat intenţia de a disponibiliza 175 de angajaţi în luna iulie, potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, Cristian Ungureanu.

Firma în cauză este una de pe platforma industrială a municipiului Slatina şi are circa 600 de salariaţi.

“Este un singur angajator care a notificat ITM Olt privind concedieri colective în această perioadă, este o societate din domeniul turnării metalelor neferoase uşoare care a anunţat intenţia de a disponibiliza 175 de angajaţi în perioada iunie – august din cauza unor dificultăţi economice”, a declarat, joi, Cristian Ungureanu.

Angajatorul care a notificat ITM privind disponibilizări colective a început deja să efectueze o parte dintre concedierile anunţate.

Şeful ITM Olt a menţionat că sunt şi situaţii în care disponibilizările anunţate nu mai sunt operate, deoarece firmele obţin noi contracte ce le permit să păstreze în continuare locurile de muncă.

“Societăţile au obligaţia de a notifica sindicatului şi reprezentanţilor salariaţilor, cât şi Inspectoratul Teritorial de Muncă /ITM) şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), intenţia de a efectua disponiblizări, precum şi numărul salariaţilor ce ar urma să fie concediaţi. De multe ori concedierile anunţate nu mai au loc, deoarece firmele reuşesc să găsească noi contracte şi păstreze angajaţii”, a adăugat Ungureanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache, de la începutul acestui an şi până la finalul lunii iunie au fost concediaţi colectiv 287 de angajaţi, majoritatea de la fabrici de confecţii textile.

Elena Iordache a precizat că în prima jumătate a anului au fost anunţate concedieri colective care ar fi afectat peste 600 de angajaţi, însă multe firme au concediat un număr mai mic de persoane faţă de cel anunţat, iar altele nu au mai efectuat disponibilizările anunţate, deoarece au reuşit să obţină noi contracte care să le permită păstrarea salariaţilor.

Sursa: agerpres.ro

Un comentariu la „O firmă de pe platforma industrială a Slatinei a anunţat disponibilizarea a 175 de angajaţi

  • o alta societate distrusa MES in SLATINA, de o javra……………….. Teiu Paunescu …………………

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<