10.7 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 250 de fermieri înscrişi în Programul Tomata, neeligibili pentru ajutorul de minimis

- Advertisement -

Peste 250 de fermieri dintre cei 5.690 înscrişi în Programul Tomata în judeţul Olt sunt neeligibili pentru ajutorul de minimis, potrivit şefei Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie, care a precizat că majoritatea producătorilor din acest program au depus deja documentele privind valorificarea tomatelor.

„La Programul Tomata suntem pe final pe final cu de primirea documentelor justificative, acum le verificăm, le punem la dosare. Până acum au adus documentele privind valorificările peste 4.200 de fermieri din 5.690 înscrişi în program. Mai sunt şi dosare neeligibile, peste 250. Suntem în grafic cu acest program”, a spus şefa DAJ Olt.

Aceasta a precizat că în dosarele neeligibile s-a constat în urma inspecţiilor în teren că fermierii nu aveau cultivată cu tomate suprafaţa necesară ori aveau şi alte culturi alături de tomate.

Mai multe dosare din Programul Tomata 2019, din judeţul Olt, sunt vizate de o anchetă, deoarece ar avea semnătura unui funcţionar care a spus că nu el a verificat respectivele documente.

Localităţile cu cei mai mulţi cultivatori de tomate în solarii, înscrişi în program, sunt Izbiceni, Tia Mare, Scărişoara, Rusăneşti, Giuvărăşti, Gârcov, Pleşoiu, Strejeşti şi Grădinari.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți