19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltul înregistrează decesul al 14-lea din cauza COVID-19. 26 de infecții noi față de ultima raportare

- Advertisement -

Județul Olt a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou deces al unei persoane infectate cu noul Coronavirus. Este cel de-al 14-lea deces din cauza infecției cu acest virus, fiind vorba de un bărbat de 61 de ani, din municipiul Slatina, care potrivit autorităților a murit în ambulanță, în timpul transferului de la Spitalul Județean de Urgență Slatina la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 unde sunt tratați pacienții diagnosticați cu virusul și mai au alte comorbidități. Totodată, potrivit raportării de sâmbătă a Grupului de Comunicare Strategică, dar și a reprezentanților Prefecturii Olt, în urma transmiterii informațiilor de specialiștii Direcției de Sănătate Publică, avem și 26 de îmbolnăviri noi cu SARS-CoV-2. Este cea mai mare creștere a numărului de cazuri după o zi pe alta, în prezent bilanțul infecțiilor fiind de 365.

Slătineanul de 61 de ani a murit vineri în autosanitara Serviciului Județean de Ambulanță Olt, în timp ce era transferat de la Spitalul Slatina la Spitalul Caracal, spun autoritățile locale. Bărbatul a fost testat pozitiv pentru depistarea virusului COVID-19 pe 8 iulie și avea alte probleme de sănătate precum hipertensiune arterială primară, insuficiență cardiacă, pleurezie dreaptă și insuficiență respiratorie acută.

În privința celor 26 de infecții noi față de ziua anterioară, majoritatea sunt ale unor persoane care s-au prezentat la spital cu simptomatologie specifică noului Coronavirus sau și-au făcut test pentru depistarea virusului în clinici private și a ieșit pozitiv.

Însă, printre noii olteni diagnosticați cu SARS-CoV-2 sunt și cinci polițiști, la Inspectoratul de Poliție Județean Olt fiind declarat focar după ce acum două zile avea să fie pozitivat cu virusul un ofițer de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Totodată, printre oamenii legii infectați mai sunt comisarul șef Mihai Mihalache, inspectorul șef al IPJ, unul dintre cei doi adjuncți ai săi, comisarul șef Eduard Bîlă, șeful Poliției Slatina, comisarul șef Victor Vladu, și șeful SICE Olt, comisarul șef Ionuț Ilinca. Totodată, printre infectații înregistrați în ultimele 24 de ore mai sunt trei asistente medicale de la Ambulanță și un pompier de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, toți desfășurându-și activitatea în dispeceratul comun ISU-SJA, o grefieră de la Tribunalul Olt și un notar public din Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți