14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 650 de olteni, legitimați și verificați de autorități. Zeci dintre ei, amendați pentru că nu purtau mască

- Advertisement -

Autoritățile din Olt continuă să desfășoare acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu virusul COVID-19. Zonele aglomerate din județ au fost vineri din nou controlate, în timpul misiunilor desfășurate fiind ligitimați și verificați peste 650 de olteni. Zeci dintre ei au fost amendați pentru că nu purtau mască. Totodată, aproximativ 190 de firme și PFA-uri au fost controlate, iar pentru neregulile constatate trei dintre ele au fost sancționate contravențional.

Sub autoritatea Prefecturii Olt, peste 250 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, dar și reprezentați ai Comisariatului Pentru Protecția Consumatorilor, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii, au acționat, cu efective mărite, în județ, pentru a verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă și în același timp de a preveni răspândirea și limitare îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus.

Vineri s-au efectuat verificări în zonele aglomerate, piețe, târguri, terase și zone de agrement. Totodată, au fost efectuate verificări în trafic, fiind vizat transportul de persoane.

În total, au fost controlate 186 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate (PFA), cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Peste 650 de persoane au fost legimitate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, iar în urma acțiunilor 29 de persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală au fost amendate cu 9.000 de lei.

În urma constatării unor nereguli de natură economică, oamenii legii au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei unor agenți economici. De asemenea, în urma controalelor efectuate în trafic, alte 24 de contravenții au fost date pentru încălcarea prevederilor OUG 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 6.000 de lei.

Autoritățile fac din nou apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți