2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Starea de alertă a impus noi controale în piețele și marketurile din Slatina, Caracal, Balș și Corabia

- Advertisement -

Suntem încă în stare de alertă impusă în contextul pandemiei de Coronavirus, iar autoritățile din Olt au desfășurat duminică acțiuni în marketurile și piețele din municipiile Slatina și Caracal, dar și din orașele Balș și Corabia pentru a preveni și limita răspândirea virusului. 38 astfel de spații au fost controlate de oamenii legii, coordonați de prefectul județului, iar pentru neregulile constatate s-au aplicat zece contravenții, în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

Mai exact, echipaje de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, au fost prezenți în piețele, târgurile și marketurile din cele patru localități oltene și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă impusă de pandemia COVID-19.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a transmis că aproximativ 230 de persoane au fost legimitate de autorități, în vederea verificării cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, și ale Legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, s-au aplicat 16 amenzi, în cuantum total de 4.500 de lei.

Peste 180 de efective au participat la acțiunile de duminică, astfel de misiuni în sistem integrat urmând a se desfășura în județul Olt și zilele viitoare.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți