11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei infecții noi cu virusul COVID-19 în județ. Bilanțul a ajuns la 368 de cazuri

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat duminică noile cazuri de Coronavirus înregistrate în întreaga țară, iar în Olt, de la începutul pandemiei, se înregistrează un număr de 368 îmbolnăviri. Față de ziua anterioară, în județ au fost comunicate trei noi infecții cu COVID-19.

Noile îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 sunt ale unor persoane contacți ai unor bolnavi confirmați zilele trecute cu virusul, spun autoritățile.

„Ultimele trei cazuri pozitive înregistrate de la informarea precedentă sunt contacţi ai unor persoane confirmate COVID-19 şi au refuzat internarea la spital. Acestea au fost atenţionate cu privire la faptul că dacă  nu respectă recomandarea de autoizolare riscă să intre sub incidenţa legii conform articolului 352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Din păcate, din totalul de 368 de cazuri, avem 15 persoane care au murit din cauza noului Coronavirus, însă toate acestea aveau și alte probleme de sănătate. Ultimele două decese au fost anunțate sâmbătă, fiind vorba de un bărbat de 61 de ani, din Slatina, care a murit în ambulanță în timp ce era transferat de la Spitalul Județean de Urgență Slatina la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală în care sunt tratați pacienții infectați cu virusul, și un bărbat de 76 de ani, din Pleșoiu, care a decedat la Spitalul Caracal.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți