11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Ianca, omorât de un cioban. Totul a plecat de la o femeie

- Advertisement -

Discuțiile în contradictoriu și un conflict spontan izbucnit din cauza unei femei au făcut ca un cioban de 37 de ani, din comuna Ianca, să-l omoare pe prietenul său, un bărbat de 53 de ani, din aceeași localitate. Fapta a fost comisă acum mai bine de o săptămână când au băut împreună, trupul neînsuflețit al victimei fiind găsit de un vecin în stare avansată de putrefacție. Procurorii îl cercetează acum pe autor pentru săvârșirea infracțiunii de omor, acesta fiind reținut duminică noaptea.

Procurorii olteni spun că bărbatul și-a urmărit victima în drum spre casă, pe care a lovit-o în cap cu un par, în repetate rânduri.

„În fapt, s-a reţinut că, în seara zilei de 4 iulie, în jurul orei 17:00, pe fondul unor discuţii contradictorii şi al unui conflict spontan (generat de gelozie) pe care l-a avut cu victima C.M., inculpatul S.F. a urmărit-o pe victimă, în timp ce se deplasa către casă, pe drumul public şi a agresat-o fizic pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri (fără ca victima să apuce să riposteze, fiind luată prin surprindere din spate) cu un par în zona capului, lovituri care au condus în final la decesul victimei, conform concluziilor preliminare întocmite de medic legist din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală (SJML) Olt”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Bărbatul de 53 de ani a fost găsit decedat la locuinţa sa, într-o stare avansată de putrefacţie, abia pe 11 iulie de un vecin, acesta fiind și cel care a sesizat telefonic organele de urmărire penală.

„Din concluziile preliminare întocmite la data de 12.07.2020 de către medicul legist din cadrul SJML Olt, rezultă că moartea victimei C. M. a fost violentă. Ea a fost cauzată cel mai probabil ca urmare a unui hematom extradural, consecinţa unui traumatism cranio-cerebral acut, cu fractură de boltă şi bază de craniu. Leziunile cranio-cerebrale s-au putut produce cel mai probabil prin lovire cu un corp dur, în condiţiile stabilite de anchetă. Între leziunile traumatice şi deces există legătură directă şi necondiţionată de cauzalitate cu decesul”, mai transmit anchetatorii.  

Criminalul de 37 de ani, din Ianca, era angajat ca cioban la o fermă de animale din localitate și nu avea antecedente penale, iar fapta pentru care a fost reţinut, respectiv omor, a fost comisă în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost reținut duminică noaptea, pentru 24 de ore, iar luni procurorii olteni au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Olt arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți