7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Crește focarul COVID-19 de la IPJ Olt. Alți cinci polițiști au contractat virusul

- Advertisement -

Focarul de Coronavirus de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt crește. Încă cinci lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost confirmați, în cursul serii de duminică, cu virusul SARS-CoV-2 și, astfel, numărul total al oamenilor legii infectați a ajuns la 11.

Cei cinci polițiști SICE Olt sunt contacți ai unor cazuri confirmate în ultimele zile. Primul dintre oamenii legii de la IPJ infectați a fost tot un lucrător din cadrul aceluiași serviciu, ulterior fiind testați pozitiv la virusul COVID-19 alți polițiști, respectiv comiarul șef Mihai Mihalache, inspectorul șef al Poliției Olt, unul dintre adjuncții săi, comisarul șef Eduard Bîlă, comisarul șef Victor Vladu, comandantul Poliției municipiului Slatina, comisarul șef Ionuț Ilinca, șeful SICE, dar și un agent din cadrul Serviciului Investigații Criminale Olt.

În cursul zilei de luni, în rândul angajaților Inspectoratului de Poliție Județean Olt ar urma să fie efectuate noi teste pentru depistarea virusului. Sunt aproximativ 60 de polițiști care au intrat în contact cu colegii lor confirmați deja și acestora le vor fi recoltate probe, iar alți 40 au fost testați.

Este pentru a doua oară în decursul ultimelor luni în care mai mulți polițiști au fost testați pozitiv la Coronavirus. La sfârşitul lunii mai, erau confirmaţi cu virusul şeful Postului de Poliţie Ipoteşti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coteana şi ajutorul său, dar şi ajutorul șefului de la Postul de Poliție Brebeni din cadrul aceleiaşi secţii. Din păcate, primul dintre ei, respectiv Alexandru Gibea, şeful Poliţiei Ipoteşti, a murit după două săptămâni pe Secţia Terapie Intensivă a Institutului Naţional „Matei Balş” din Bucureşti. Poliţistul avea şi alte boli asociate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți