10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dezinfecție la Prefectura Olt, după ce Homorean are COVID-19. 13 contacți ai săi, în izolare la domiciliu

- Advertisement -

Prefectul Florin Homorean este unul dintre ultimele cazuri confirmate în județ cu noul Coronavirus, iar în vederea prevenirii și limitării răspândirii SARS-CoV-2 la nivelul Instituției Prefectului – Județul Olt noastre au fost adoptate mai multe măsuri. Dezinfecția spațiilor în care reprezentantul Guvernului în teritoriu își desfășoară activitatea, dar și autoizolarea celor 13 contacți ai său sunt doar o parte dintre acestea.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, măsurile luate pentru a limita răspândirea virusului chinezesc sunt:

Dezinfecția spațiilor în care își desfășoară activitatea persoana infectată, precum și a spațiilor comune (holuri, scări etc.). Dezinfecția s-a efectuat în cursul dimineții de luni, înainte de începerea programului de lucru, respectiv ora 06:00, cu o firmă autorizată pentru operațiuni DDD, sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Olt;

Identificarea tuturor contacților la locul de muncă ai persoanei infectate și impunerea măsurii de izolare la domiciliu. Într-o primă etapă au fost identificați 13 angajați cu care persoana infectată a intrat frecvent în contact. Datele de identificare ale acestor persoane au fost comunicate DSP în vederea desfășurării anchetei epidemiologice și testării COVID-19 potrivit metodologiei Institutului Național de Sănătate Publică;

Limitarea temporară a accesului în instituție până la primirea rezultatelor testării la Coronavirus pentru cele 13 persoane și anularea întâlnirilor planificate a fi organizate la sediul Prefecturii Olt, în zilele de 13 și 14 iulie.

În instituția teritorială a Ministerului Afacerilor Interne sunt stabilite și respectate reguli clare privind accesul în instituție, printre care controlul temperaturii corporale cu termometru non-contact și purtarea obligatorie a măștii de protecție. În acest sens, instituția a achiziționat trei termometre non-contact, câte unul pentru fiecare sediu, și a cumpărat cu regularitate măști de protecție.

Persoana infectată, respectiv prefectul de Olt Florin Homorean, a fost admisă la locul de muncă după efectuarea triajului la intrarea în instituție întrucât temperatura corporală măsurată nu a înregistrat niciodată valoarea de 37,3 grade Celsius.

„Întâlnirile de la Instituția Prefectului – Județul Olt s-au organizat doar în condiții de asigurare a distanțării fizice între participanți și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție. Întâlnirile cu mai mulți participanți (ședințe ale Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) fiind organizate în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt. Pentru a preveni apariția unor altor cazuri de infectare, în perioada imediat următoare se vor reevalua măsurile dispuse la nivelul instituției pentru limitarea răspândirii și prevenirii situațiilor de risc ce pot afecta siguranța/sănătatea și securitatea în muncă a personalului instituției”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Situația epidemiologică la zi

Potrivit datelor transmise de specialiștii Direcţiei de Sănătate Publică Olt, de la începutul pandemiei și până luni, la ora 10:00, erau înregistrate 385 de cazuri de Coronavirus în județ. Însă, situaţia epidemiologică este mereu schimbătoare și numai până la ora 13:00 numai numărul infecțiilor crescuse cu șapte, bilanțul total fiind de 392. Noile cazuri ar urma a fi comunicate oficial, cel mai probabil, în raportarea de marți a autorităților locale, dar și a Grupului de Comunicare Strategică.

Număr persoane confirmate COVID-19 – 385

Număr persoane externate – 234, din care 180 vindecate și 54 externate la cerere

Număr persoane pozitive care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu – 34

Număr persoane internate – 101

Numărul total de decese din cauza Coronavirus – 16. Toate persoanele aveau și alte boli asociate.

Număr total al testelor pentru depistarea virusului chinezesc, efectuate de la începutul pandemiei – 4.921

Autoritățile locale transmit că persoanele care s-au externat la cerere şi cele care au refuzat internarea au fost atenţionate cu privire la faptul că dacă  nu respectă recomandarea de autoizolare riscă să intre sub incidenţa legii conform articolului 352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți