Wi-Fi gratuit și în municipiul Caracal. 15.000 de euro, valoarea investiției

Locuitorii Caracalului se vor bucura, în viitorul apropiat, de Wi-Fi gratuit în aproape toate spațiile publice din municipiu. Totul este posibil după ce Primăria Caracal a câștigat un sprijin financiar de 15.000 de euro de la Comisia Europeană, prin programul WiFi4EU.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Caracal, obiectivul inițiativei WiFi4EU este de a oferi cetățenilor și vizitatorilor acces de înaltă calitate la internet pe întreg teritoriul Uniunii Europene, prin intermediul unor puncte de acces Wi-Fi gratuit instalate în spațiile publice, cum ar fi parcuri, piețe, administrații, biblioteci și centre medicale.

Pentru a sprijini municipalitățile să instaleze punctele de acces Wi-Fi în aceste centre ale vieții publice, recurgând la serviciile unor societăți care instalează rețele Wi-Fi, se vor acorda cupoane valorice finanțate de Comisia Europeană prin intermediul inițiativei, mai spun autoritățile caracalene.

„Municipiul nostru beneficiază astfel de finanţare europeană de 15.000 euro pentru instalarea în spaţiile publice a mai multor puncte wireless de acces deschis la internet, pentru localnici şi turişti. Cu acest nou proiect, Caracalul se aliniază nevoilor cetăţenilor europeni de conectivitate crescută şi dezvoltă astfel o reţea nouă de internet gratuit în municipiu”, se precizează în comunicat.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<