20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

În Olt se înregistrează peste 400 de infecții SARS-CoV-2. 13 persoane au contractat virusul în ultima zi

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt raportează noi cazuri de Coronavirus în județ. Oltul înregistrează deja peste 400 de infecții cu virusul chinezesc, mai precis 407, iar în față de comunicarea anterioară sunt 13 infecții noi cu SARS-CoV-2.

Printre îmbolnăvirile din ultimele 24 de ore trei sunt înregistrate în rândul unei sucursale a CEC Bank din municipiul Slatina. Virusul COVID-19 a mai fost contractat și de șase angajați de la Spitalul Județean de Urgență Slatina – trei de la Unitatea Primiri Urgențe, respectiv o asistentă medicală și doi brancardieri, și trei asistente care au fost testate de reprezentanții spitalului la revenirea din concediul de odihnă sau medical mai lung de cinci zile, ce automat au rămas acasă, fără a mai veni la muncă. Totodată, s-au infectat și alți patru polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – doi de proximitate de la Poliția municipiului Slatina, unul de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt și unul de la Serviciul Investigații Criminale Olt.

Totodată, în județ au fost confirmate și 16 decese din cauza COVID-19, toate persoanele suferind și de alte probleme medicale.

Care este situația epidemiologică în județul Olt în prezent

La nivelul județului Olt avem deja peste 400 de cazuri Coronavirus, însă numărul persoanelor care au solicitat externarea înainte de vindecare sau au refuzat să se mai interneze și să fie în izolare la domiciliu îl depășește acum pe cel al pacienților confirmați cu SARS-CoV-2 și care primesc tratament de specialitate în spital. Dacă numărul internaților este în jurul a o sută, 66 sunt cei care au fost testate pozitiv și au refuzat internarea, iar alți 57 nu au mai așteptat rezultatele negative la testele pentru depistarea virusului și s-au externat din spital la cerere. În total, avem și 4.988 de persoane oltene, care, de la începutul pandemiei de COVID-19, s-au testat pentru depistarea virusului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți