Pescuitul atrage din ce în ce mai multe persoane în judeţul Olt, unde, potrivit directorului Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS), Mihai Albulescu, numărul permiselor pentru pescuitul sportiv a crescut cu peste 1.000 faţă de anul trecut.
Albulescu a precizat marţi, pentru AGERPRES, că în luna iunie au fost zile în care au fost vizate şi câte 300-400 de permise de pescuit recreativ pe zi şi numărul pescarilor cu permis va continua să crească.
„Noi până la ora asta ne apropiem de 11.000 de vize, mult mai mult faţă de anii trecuţi, iar din 15 august, când va începe să tragă crapul, vor veni şi mai mulţi pescari să vizeze permisul de pescuit pentru 2020. Am avut şi 300-400 de vize pe zi în iunie. Anul trecut, pe tot anul, am avut 10.200 de permise vizate. Valabilitatea permiselor este pentru anul acesta până la finalul lunii decembrie”, a spus Albulescu.
El explică această creştere a numărului pescarilor din judeţ prin faptul că în acest an a scăzut braconajul, s-a înmulţit peştele şi pescarii reuşesc să-l prindă, în condiţiile în care pe patru baraje de pe Olt este permis doar pescuitul recreativ şi acţiunile împotriva braconajului au fost frecvente.
„Braconajul, anul acesta, eu zic că în proporţie de 80% am reuşit şi l-am ţinut din scurt. Pe patru baraje nu au mai fost date avize pentru pescuit comercial şi pe acestea nu se mai pescuieşte decât recreativ. Arceşti, Slatina, Ipoteşti şi Drăgăneşti sunt numai pentru pescuit recreativ. Anul acesta oamenii vor să meargă la pescuit mai mult faţă de alţi ani, nu vin numai din Olt, vin şi din Argeş, vin din Dolj, s-a înmulţit şi peştele. Pescarii adevăraţi chiar prind. Este foarte multă ştiucă şi este mare, mult somn, şalău mult, sunt pescari care merg numai la răpitor şi prind mult, s-au dotat cu bărci, cu sonare, văd unde-s bancurile de peşte. La răpitor merg câteva ore dimineaţa sau seara”, a afirmat directorul AJVPS Olt.
Preţul permisului de pescuit pentru anul 2020 este de 130 de lei, iar pensionarii şi persoanele care au permise şi în alte judeţe plătesc 65 de lei pe an.
Sursa: agerpres.ro