20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 2.500 de kilograme de urzici, livrate de Direcţia Silvică firmelor care prelucrează plante medicinale

- Advertisement -

Urzicile au fost cele mai căutate plante pentru care Direcţia Silvică Olt a reuşit să obţină anul acesta contracte de livrări, astfel că s-au cules peste 2.500 de kilograme de urzici care vor ajunge în unităţi de prelucrare a plantelor medicinale, potrivit şefului instituţiei, Cătălin Matei.

Şeful Direcţiei Silvice Olt menţionează că în fiecare an instituţia încheie contracte pentru a livra plante medicinale, iar anul acesta sunt sunt contracte pentru 7.700 de kilograme de plante.

Cele mai căutate au fost urzica, coada şoricelului şi sunătoarea, în timp ce pentru florile de tei contractul a fost de numai 100 de kilograme.

„Am avut contracte pentru urzică (2.500 kilograme), flori de soc (500 kilograme), sunătoare (1.000 kilograme), flori de tei (100 kilograme), flori de salcâm (1.000 kilograme), coada şoricelului (1.500 kilograme), flori de păducel (1.000 kilograme). Aceste plante vor fi livrate mai multor firme care le prelucrează pentru a obţine ceaiuri, preparate medicinale, suplimente alimentare etc.”, a spus Cătălin Matei.

El a adăugat că în toamnă ar putea fi încheiate alte contracte, pentru măceşe. Cei care culeg plantele medicinale şi fructele de pădure sunt în special pădurari şi personal silvic.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți