10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat depistat cu COVID-19, care a refuzat internarea, a murit acasă la Ipotești

- Advertisement -

Județul Olt înregistrează un prim deces al unui oltean, care a fost diagnosticat cu noul Coronavirus și a refuzat internarea în spital, după intrarea în vigoare a deciziei Curții Constituționale a României. Este vorba despre un bărbat de 56 de ani, din comuna Ipotești, care a murit, miercuri seara, acasă, transmit specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Bărbatul a fost pozitivat cu virusul SARS-CoV-2 în seara zilei de duminică, 12 iulie, însă a refuzat internarea și a decis să se ducă acasă, în izolare la domiciliu. Cu trecerea timpului, spun surse medicale, starea de sănătate a olteanului, care avea mai multe probleme medicale, s-a agravat și nu a apelat numărul de urgență 112 pentru a chema echipajele medicale specializate pentru a-i acorda primul ajutor.

Din păcate, miercuri seara, a decedat la domiciliul său și, potrivit surselor din cadrul DSP, pe lângă virusul COVID-19, bărbatul din Ipotești mai suferea de insuficiență cardiacă congestivă, stenoză aortică, insuficiență mitrală, insuficiență respiratorie, tensiune arterială, obezitatea, hepatită cronică și boală periferică.

Olteanul mai locuia împreună cu soacra și sora lui într-o locuință mai îndepărtată față de comunitate, spun autoritățile, iar din ziua în care a fost testat pozitiv la Coronavirus, se aflau și acestea în izolare la domiciliu.

Față de ziua anterioară, Grupul de Comunicare Strategică raportează 30 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în Olt, bilanțul total al acestor cazuri de la începutul pandemiei fiind de 437. Cu moartea bărbatului de 56 de ani, județul înregistrează și 17 decese, toate fiind ale unor persoane care aveau și alte comorbidități.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți