12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Gheorghe Dincă a vrut în libertate, Curtea de Apel Craiova i-a respins contestația

- Advertisement -

Caracaleanul Gheorghe Dincă a vrut să nu mai stea în spatele gratiilor și a contestat măsura arestului preventiv, pe care magistrații Tribunalului Olt l-au prelungit în cazul său, dar și a complicelui acestuia, Ștefan Risipițeanu. Deși termenul de contestație era de 48 de ore de la comunicarea pronunțării instanței de judecată, dată pe 26 iunie, principalul suspect în cazul dispariției fetelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu în Caracal, anul trecut, a formulat contestație pe 13 iulie, aceasta fiind judecată de Curtea de Apel Craiova vineri, 17 iulie. În dosar, procurorii DIICOT au stabilit că tinerele ar fi fost omorâte de Dincă.

Magistrații craioveni au respins contestația, considerând că a fost formulată cu întârziere, iar Gheorghe Dincă rămâne în continuare în pușcărie. Decizia instanței de judecată este definitivă. „Respinge contestația ca tardivă. Definitivă”, este soluția Curții de Apel Craiova.

Bărbatul şi Risipiţeanu, complicele lui, au fost trimişi în judecată pe 15 ianuarie 2020, dată la care rechizitoriul întocmit de anchetatori a ajuns la Tribunalul Olt.

Pe numele lui Dincă sunt opt capete de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce Ștefan Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luizei Melencu, adolescenta de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, care a dispărut la jumătatea lunii aprilie 2019 în Caracal, după ce a fost luată la ocazie de caracalean.

Pe lângă Luiza, o altă fată avea să dispară la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, după ce și ea a fost luată la ocazie de bărbat. Este vorba de Alexandra Măceşanu de 15 ani, din comuna olteană Dobrosloveni. Procurorii DIICOT spun că cele două tinere au fost răpite şi ucise de Dincă, așa cum a recunoscut și în fața lor, ambele fiind supuse de acesta la chinuri groaznice.

Gheorghe Dincă avea să fie arestat la câteva zile după dispariţia Alexandrei (pe 24 iulie împlinindu-se un an de când aceasta nu a mai fost văzută n.r.), iar complicele său, Risipițeanu, a fost arestat la începutul lunii decembrie 2019. Acesta şi Dincă au violat-o pe Luiza Melencu.

În prezent, ambii caracaleni sunt încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți