8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mijloacele de transport în comun, controlate de polițiștii rutieri

- Advertisement -

Polițiștii olteni continuă acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu virusul COVID-19, impuse în contextul stării de alertă. Vineri dimineață, rutieriștii au desfășurat controale în trafic, care au vizat transportul de persoane. Oamenii legii au constatat mai multe nereguli, șase olteni fiind amendați pentru nepurtarea măștii de protecție, amenzi fiind primite și de șoferii unor microbuze.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, în total au fost verificate 38 de mijloace de transport în comun cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Peste 120 de persoane au fost legimitate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor, șase călători care nu au respectat măsurile de protecție individuală au fost amendați cu 3.600 de lei.

Nereguli pe ruta Slatina – Teslui

Sancțiuni contravenționale au primit și doi conducători auto care desfășurau transporturi de persoane pe ruta Slatina – Teslui. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, nu a păstrat libere scaunele din spatele şoferului, fiind amendat cu suma de 500 de lei, și un altul, de 51 de ani, a fost identificat fără a avea montat dozator cu soluţie dezinfectantă lângă uşa de acces. Pe acesta polițiștii rutieri l-au sancţionat cu 600 de lei.

Totodată, alte 23 de amenzi au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice, cuantumul total al acestora fiind de peste 3.300 de lei, și a fost retras un certificat de înmatriculare.

În continuare, oamenii legii fac apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți